DSB-3.37 'n Miljard Deponeerder Eise

- Nov 05, 2014-

Amsterdam - DSB ngân hàng bankrot 'n klein 265,000 'n persoon wat verantwoordelik byna 3370000000 vir chết totale bedrag wat geëis từ deur chết Nederlandse ngân hàng (DNB), volgens chết DPS. N ' Woordvoerder van chết DNB Maandag aangekondig.
Maandag là de laatste dag dat gedupeerde spaarders een aanvraag kunnen indienen voor vergoeding van tegoeden chết zij op een DSB-rekening hadden staan. Volgens de DNB-zegsman zijn 73.000 tegoeden nog niet geclaimd. Het gaat om een totaal bedrag van 4,8 miljoen euro.

Waarschijnlijk vindt deze groep het niet de moeite waard om een yêu cầu bồi thường ở te dienen wegens het geringe bedrag. Ter illustratie: van de 73.000 tegoeden gaat het 52.000 van de gevallen om een bedrag van minder dân 10 euro.

Melden

Gedupeerde spaarders kunnen zich thông qua een speciale trang web tot 24.00 uur công cụ melden bij de centrale ngân hàng.

Vorig jaar oktober werd DSB ngân hàng failliet verklaard nadat klanten massaal tháng sáu spaargeld bij de ngân hàng hadden opgenomen. Trực tiếp daarna trad het depositogarantiestelsel ở werking. Chết regeling houdt ở dat rekeninghouders tegoeden tot maximaal 100.000 euro terug kunnen krijgen.

Achtergesteld

DNB là de uitvoerder van chết regeling. Achtergestelde deposito vallen volgens de centrale ngân hàng niet onder het depositogarantiestelsel.

Faillissement van DSB heeft de Nederlandse banken, chết een bijdrage moeten leveren aan dit systeem, honderden miljoenen euro gekost. De bijdrage wordt berekend aan de tay van het marktaandeel van banken op de spaarmarkt.

Rabobank, de grootste op de Nederlandse markt, moest onlangs een bedrag van 200 miljoen euro afboeken als bijdrage om DSB-spaarders schadeloos te stellen.

Người phụ trách

De Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) heeft gedupeerden gặp een vordering op DSB chết niet geclaimd kan worden onder het depositogarantiestelsel, maandag opgeroepen de betalingen voor leningen aan de người phụ trách trực tiếp dừng te zetten.

Zij moeten volgens de stichting, die opkomt voor mensen chết meer dan 100.000 euro aan DSB hadden toevertrouwd của voor de hoge rente van de achtergestelde deposito của gingen, zo snel mogelijk een verrekeningsverklaring richten aan de curatoren van DSB ngân hàng. '' Gevolg van deze verrekeningsverklaring zal zijn dat de lening zal worden verminderd gặp de te verrekenen vordering op DSB'', aldus SMCO.Source:nu.nl